cégismertető
 

Nemeth-Export Kft.

A cég története

A nyolcvanas évek végén a Németh Mária német államporgál alapitotta Németh-Export Göttingen az orvostechnika területén kezdett magyarországi tevékenységbe. Hamar piacvezetővé vált az urológiai eszközök, ultrahangos vizsgálók és neurodiagnosztikai berendezések piacán. A Németh-Export Kft. 1992-ben alakult abból a célból, hogy ne kelljen igénybe venni magyarországi közvetitőket. A Kft. tulajdonosai Németh Mária és Németh Béla külföldi magánszemélyek.

1993-ban Németh-Export Kft. a telekommunikáció piacán is elkezdett terjeszkedni, és hamarosan piacvezetővé vált professzionális digitális video- és audio átviteli rendszerek valamint professzionális lábeltévé fejállomások kulcsrakész installálásában.

Partnereink a telekommunikációban

Németh-Expiort Kft. 1993-ban az RE International dániai cég exkluziv partnere lett. Később, mikor BARCO Comminucation Systems felvásárolta ezt a céget, Németh-Export jogosultságát kiterjesztettők a teljes Barco terméklistára.

ZONE SYSTEMS, Denmark, (backup rendszerek) a Nemeth-Export Kft. exkluziv partnere

Egyéb fontosabb nem-exkluziv partnerek:

 • Alticast, Inc. (DVB MHP)
 • BARCO (imaging systems)
 • Logic Innovations, Inc (gateways)
 • Philips (DVB MHP)
 • Profline (FM radio CATV equipment)
 • Sony (DVB MHP)
 • TechnoTrend (DVB)

  2003-ban Nemeth-Export Kft. a Scientific Atlanta, Inc., exkluziv partnere lett, ez a cég vezető a DVB-C, DVB-S and DVB-T rendszerek területén.

  Fontosabb kulcsrakészen átadott projektek

  1993: Magyarország első digitális video disztribuciós hálózat az Antenna Hungáriánál, ahol az RE 140 mbps video codecek lettek telepitve.
  1994: 140 mbps digitális video link a Magyar Televizió, a Prlament és a Matáv kapcsolóközpont között.
  1995-96: Országos digitális audio (rádió) distribuciós hálózat Matávnál, RE audio codekekkel.
  1997: Kontribuciós SDH hálózat a Magyar televizió budapesti studiói között RE 140 mbps video codecekkel.
  1998: Antenna Hungaria országos TV disztribuciós hálózat (microhullámú adók NEC) RE 34 mbps ETSI video codecekkel
  1999: Antenna Hungaria SDH alapú studió TV disztribuciós hálózat RE 34 mbps ETSI video codecekkel
  1999: Antenna Hungáriával közösen Németh-Export Kft. elinditotta a magyarországi első, és mindmáig egyetlen DVB-T átviteli rendszerét.
  2000: Matáv SDH alapú studió TV disztribuciós hálózat RE 34 mbps ETSI video codecekkel
  2001: Vivendi országos kábeltévé fejállomása Fóton, BarcoNet termékekből.
  2001: DVB-T MHP kisérleti adás Antenna Hungariánál
  2002: Matáv országos szélessávú digitális hálózata, BarcoNet iLYNX berendezésekkel
  2002: Antenna Hungaria országos rádio disztribuciós automatikus tartalékoló rendszerere BarcoNet Capella és ZONE SYSTEMS berendezéskkel
  2003: Matáv országos szélessávú digitális hálózata bővitése
  2004: Antenna Hungaria DVB-T fejállomás bővitése 2 x TS-re

  Nemeth-Exportnak ugyancsak jelentős szerepe volt a UPC Hungary BarcoNet eszközökből kiépitett fejállomása létrejöttében.

  Cégszerkezet, helyiségek

  A cég struktúrája alapvetően úgy lett kialakitva, hogy alkalmazkodjon a magyar piaci szokásokhoz, melyek legfőbb ismérvei a kiszámithatlan tervezés, és az extrén gyors kivitelezési igények. Ennek megefelően a projektehez szükséges személyzet létszáma meglehetősen fluktuál. Ezt úgy lehetett a leginkább költség hatékonyan megoldani, hogy a szerelésekhez alvállakozókat használunk. Ezzel cégünk ugyanakkor rendkivül flexibilissé is vált.

  A projektek lebonyolitásához cégünknek 400 négyzetméteres iroda áll rendelkezésére, melyben egyidejűleg akár 20 fős szerelői csapat dolgozhat.

  Fejlesztések

  Nemeth-Export Kft. a következő években tovább szándékozik terjeszkedni a CATV, DVB (STB, VOD, adatboxok) területen, mert ebben lát nagy növekedési lehetőségeket a piacon.

  A cég kiváló kapcsolatokal rendelkezik és együttműködik a BME-vel különböző fejlesztésekben, és tagja valamennyi jelentős szakmai egyesületnek.

  Pénzügyek

  A szokásos éves árbevétel 300-700 millió forint, minden pénzügyi év méltányos nyereséggel zárult.

  A cég pénzügyi tartalékai meghaladják az 1.000 millió forintot (cash), mely képesső teszi a céget arra, hogy akár több jelentős projektet is egyidejűleg lebonyolitson saját finanszirozásban.

  A cég az összes szükséges jogositvánnyal rendelkezik ahhoz, hogy nyilvános tendereken részvetgyen. A céget nyilvános tenderből soha nem zárták ki, ellen sohe nem folyt semmiféle eljárás.

  A cég első osztályi banki referenciákkal rendelkezik.

   Általános adatok:

  Cégszerü megnevezésünk:  Németh-Export Kereskedelmi Kft.
  Telephelyünk: H-1025 Budapest, Barlang u. 18.
  Telefon: 345-7777
  Fax: 345-7778
  Ügyvezetõ igazgató: Németh Mária
  Alapitás éve: 1992
   

  Céginfó

  Cégünk orvostechnikai és távközlési berendezéseket forgalmaz, kizárólagos joggal. A tevékenység kiterjed ezen berendezések rendszerterveinek elkészitésére, üzembe helyezésére és karbantartására.